WIJ ZORGEN VOOR U

OOK ALS DE RENTE STIJGT

Robeco Lux-o-rente kan geschikt zijn voor wie niet zelf wil nadenken over het juiste tijdstip om in of uit de obligatiemarkt te stappen. Ook als de rente stijgt.
____

Lees verder

 “Wij willen het onder alle omstandigheden beter doen dan onze concurrenten”

Robeco Lux-o-rente belegt wereldwijd in staatsobligaties met een solide kredietkwaliteit. Zijn de verwachtingen dat de rente gaat stijgen, dan wordt de rentegevoeligheid van het fonds teruggebracht. Het fonds maakt daarvoor gebruik van futures, ofwel contracten in de toekomst.

Een zelf ontwikkeld computermodel, dat al ruim twintig jaar zijn waarde in de praktijk bewijst, voorspelt de richting van de obligatiemarkten. Dit model vormt het uitgangspunt bij de aankoop van de futures. Om risico te spreiden worden futures aangekocht in Duitsland, Japan en de Verenigde Staten.

Met uitgesproken beleid kan het fonds het verschil maken, legt fondsbeheerder Olaf Penninga uit. “Wij willen het onder alle omstandigheden beter doen dan onze concurrenten. Als de obligatiekoersen stijgen, nemen wij andere posities is. In de koersgrafieken kun je zien dat we daardoor in goede tijden betere rendementen halen dan de concurrenten. In slechte tijden doen we het niet alleen minder slecht, maar vaak zelfs goed. We stappen namelijk echt uit de markt.”
Lees verder

BELEGGEN IN SOLIDE
STAATSOBLIGATIES

In 2014 haalde Robeco Lux-o-rente een rendement van 9,81%*. Nog meer weten over dit fonds?

*De waarde van uw belegging kan fluctueren, in het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst.

Naar Robeco.nl

“Een obligatiefonds is een goed basisproduct voor wie niet zelf wil nadenken over het juiste tijdstip om in of uit de obligatiemarkt te stappen. Dat doet de fondsmanager, aan de hand van het model. Bovendien kun je als particulier belegger misschien wel aan Nederlandse staatsobligaties komen, maar als je in een ander land wilt investeren, krijg je problemen. Een fonds maakt obligaties wereldwijd toegankelijk. En daarnaast wordt het valutarisico afgedekt. De waarde van je portefeuille hangt dus niet af van de waarde van verschillende valuta’s.”

Binnen iedere beleggingsportefeuille is spreiding erg belangrijk. Spreiding binnen aandelenfondsen, maar ook spreiding over aandelen- en obligatiefondsen, en ook contanten. Die spreiding zorgt ervoor dat risico’s beter verdeeld zijn en dat u schokken beter kunt opvangen. Iedere goed gespreide portefeuille bevat dus ook, afhankelijk van uw risicoprofiel, een kleiner of groter obligatiedeel. Daarin zou een fonds als Robeco Lux-o-rente voor de lange termijn kunnen passen. Dat heeft de laatste tien jaar (inclusief de jaren van de kredietcrisis) een rendement van ruim 3,5% gemiddeld per jaar* behaald (bron: Morningstar).

RM-3-v02

Robeco Lux-o-rente heeft een risico-indicator 3.*

*De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Dit artikel is uitgegeven op 20-07-2015
____

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Video