ROBECO ONE DUURZAAM: NIEUW EN UNIEK

Alles-in-één oplossing Robeco ONE Duurzaam combineert de zoektocht naar een bovengemiddeld rendement met die naar manieren om duurzame veranderingen in gang te zetten.

Beleggers met oog voor duurzaamheid krijgen meer te kiezen. Er zijn al tientallen duurzame fondsen en daar komen regelmatig nieuwe bij. Binnen deze groep nieuwkomers neemt Robeco ONE Duurzaam een aparte plaats in:  “Een groot verschil met veel andere fondsen is dat wij heel gespreid beleggen”, vertelt fondsbeheerder Jeroen Blokland: “Net als de andere ONE-fondsen beleggen we wereldwijd in verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen, bedrijfsobligaties en staatsobligaties. Daarmee zijn we één van de eerste echt duurzame alles-in-één oplossingen.”

Duurzame knelpunten aanpakken
Robeco ONE Duurzaam belegt via beleggingsfondsen in aandelen en obligaties van de meest duurzame bedrijven. Dat zijn ondernemingen die fatsoenlijk omgaan met het milieu, toeleveranciers en werknemers. Daarnaast bestaat een derde van de portefeuille uit fondsen van RobecoSAM die heel gericht investeren in  bedrijven die helpen bij het aanpakken van duurzame knelpunten, zoals waterschaarste of de omschakeling naar schone energie

Duurzaam beleggen gaat niet ten koste van je rendement.

Beleggen met impact
Blokland: “Ondanks dat we wereldwijd beleggen, kunnen de rendementen van kwartaal tot kwartaal wat sterker fluctueren dan beleggers gewend zijn van een goed gespreide portefeuille. Dat is het gevolg van onze keuze om via de impactfondsen te proberen om duurzame verandering op gang te brengen. Op deze manier hebben we een heel mooie oplossing voor klanten die op een echt duurzame wijze heel gespreid willen beleggen, waarbij bovendien een aantrekkelijk rendement wordt nagestreefd.”

Kostbaar misverstand
Ten slotte wil Blokland een misverstand uit de wereld helpen: “Duurzaam beleggen gaat niet ten koste van je rendement. Dat blijkt uit allerlei onderzoeken en ook uit een studie die we zelf hebben uitgevoerd. Aan de hand van historische gegevens hebben we gekeken wat het rendement zou zijn geweest van Robeco ONE Duurzaam als het fonds al sinds 2012 had bestaan. In dat geval hadden we een rendement geboekt dat duidelijk hoger was dan het marktgemiddelde. Maar het duurzame karakter is uiteraard leidend bij het samenstellen van de portefeuille.”

Like dit artikel | 46

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Video