Fonds uitgelicht

ENHANCED INDEXBELEGGEN:
EEN SLIMME COMBINATIE

lees-meer-button

Als belegger kun je een index volgen en op die manier dicht in de buurt blijven van wat er op een bredere markt gebeurt. Of je kunt actief beleggen, bijvoorbeeld in een beleggingsfonds met een manager die een uitgesproken visie heeft op een regio, trend of beleggingscategorie en daar actief op inspeelt met de keuze van de aandelen in zijn portefeuille. Maar is er ook een slimme combinatie mogelijk? Zeker!

Wie ervoor kiest om te beleggen in een indexfonds of ETF (dit noemen we passief beleggen of ook wel: beleggen in trackers), volgt met dat fonds strak de index. Gaat de index omhoog (bijvoorbeeld de AEX-index), dan stijgt het indexfonds evenveel mee. Bij een actief beheerd fonds is dat anders: daar kiest de fondsmanager – na zorgvuldige analyse van bedrijven en met gebruikmaking van ontelbare researchdata – hoe hij het geld verdeelt over verschillende bedrijven in een bepaalde regio, trend of beleggingscategorie.

Voordelen actief en passief samenvoegen
Indexfondsen hebben vaak lagere kosten dan actieve fondsen, er hoeft immers niet te worden betaald voor de toegevoegde waarde van de fondsmanager. Nadeel van indexbeleggen is dat de opbrengst vaak lager is dan die van de index. Netto levert zo’n belegging – na aftrek van kosten – immers structureel minder op dan die index. Daarom rees bij beleggers de vraag: zijn er geen fondsen die de voordelen van actief en passief beleggen samenvoegen? Het antwoord is Robeco’s enhanced (verbeterd) indexbeleggen.

Het antwoord is Robeco’s enhanced (verbeterd) indexbeleggen

lees-meer

Afhankelijk van gewenste spreiding en regiovoorkeur kun je enhanced indexfondsen toevoegen aan je portefeuille.

Indexbeleggen, maar dan beter
Beleggen met de enhanced indexfondsen van Robeco lijkt op indexbeleggen. Met het verschil, dat de fondsmanager een speciaal door Robeco ontwikkeld computermodel gebruikt, dat iets meer belegt in de door de het model aangemerkte aantrekkelijkste aandelen en iets minder in de minder aantrekkelijke. Met als doel om de index te verslaan.

Hoe werkt enhanced indexing? Bekijk de video

lees-meer

Kies uit drie fondsen
Bij Robeco kun je inmiddels kiezen uit drie enhanced indexfondsen: een wereldwijde en sinds kort een VS- en een Europese variant. Afhankelijk van gewenste spreiding en regiovoorkeur kun je enhanced indexfondsen toevoegen aan je portefeuille. De wereldwijde variant behaalde sinds de start in december 2016 een rendement van ruim 11,51% (per 31/12/2017), al bieden in het verleden behaalde rendementen natuurlijk geen garantie voor de toekomst. In dezelfde periode haalde de index een rendement van 9,85%.

Overtuigd?
Wil jij de eenvoud van indexbeleggen, maar met de voordelen van een speciaal
ontwikkeld computermodel en de kennis van onze ervaren fondsmanagers? Kies dan voor enhanced indexbeleggen van Robeco. Kies uit drie varianten:

ROBECO QI GLOBAL DEVELOPED ENHANCED INDEX EQ. FUND

Enhanced indexbeleggen in een wereldwijde portefeuille van circa 700 bedrijven

LEES MEER

ROBECO QI EUROPEAN ENHANCED INDEX EQUITIES

Enhanced indexbeleggen in een portefeuille van circa 350 Europese bedrijven

LEES MEER

ROBECO QI US ENHANCED INDEX EQUITIES

Enhanced indexbeleggen in een portefeuille van circa 400 Amerikaanse bedrijven

LEES MEER

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Video